Contact, adres en openingstijden

Amateurkunstprijs Lelystad

De Amateurkunstprijs Lelystad is een tweejaarlijkse wedstrijd. Deze prijs is bedoeld als extra stimulans voor de amateurkunst in Lelystad: meer zichtbaar te worden, de kwaliteit van presentaties te verbeteren en positieve feedback te geven in de vorm van een verslag. De eerst volgende Amateurkunstwedstrijd is in 2020. 

Dans en balletstudio Reflex ontvangt de Lelystadse Amateurkunstprijs 2018

In de foyer van Kubus verzamelt zich een kleurrijk gezelschap op zaterdag 16 juni 2018. Dansers, klassieke musici in pak, de theaterjongens van Droog, een popband, balletmeiden en hun publiek komen hier bijeen. In een zorgvuldig samengesteld avondprogramma zien we ze allemaal voorbij komen. De aanleiding is hun deelname aan de Amateurkunstprijs 2018. Een gedegen jury onder leiding van Annemarie Voogd heeft een jaar lang amateurkunstenaars gevolgd in hun presentaties. En vanavond vindt de ontknoping plaats maar niet voordat er nog één keer voor publiek wordt opgetreden.

De uiteindelijke winnaar van de amateurkunstprijs is dit jaar dans en balletstudio Reflex is, goed voor een mooie promotie film door Klei. Amateurschilder Henk Siepel wint de prijs voor de beeldende kunst. Deze uitslag was door de jury eerder al vast gesteld. De insteek om op de avond zelf pas vast te stellen wie in aanmerking komt voor de Short Performance Award verhoogt de adrenaline bij alle aanwezigen. Deze award gewonnen is door de dansers van Energetic Crew. Bezoekers, deelnemers en de organisatoren zijn allen aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van het gebodene.

De vraag blijft bij deelnemers wel staan “hoe kun je een video installatie vergelijken met het Flevolands Symfonie Orkest” bijv. Of een serie schilderijen met een koor optreden. Maar dat alle inspanningen een pracht amateurkunst melange opleveren die live zich afspeelt voor de ogen van de bloednieuwe wethouder cultuur van Lelystad: Peter Schot (D66), is een fraaie bijkomstigheid. De wethouder toont zich verheugd over de levendigheid van het amateurkunstveld in Lelystad.

De Amateurkunst intendant zal in haar Lelystadse kennisgroepen (dans, theater en muziek/koren) haar oor te luisteren leggen als het gaat om jurering, wedstrijd element en evt. vernieuwing van de Lelystadse Amateurkunstprijs voor de volgende editie.

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.