Contact, adres en openingstijden
 • 15/09/2019

  The Stylez, the ultimate battle

  Meld je nu aan voor The Stylez, The Ultimate Battle! Wie weet word jij geselecteerd en ontvangt coaching en masterclasses in Urban Arts!

  Lees meer >
 • 09/09/2019

  Lelystedeling, laat je horen!

  Gemeente Lelystad moet bezuinigen en dat gaat iedereen merken. Er komt minder geld binnen van het Rijk en daardoor ontstaat een tekort. Onze uitgaven moeten daarom omlaag of onze inkomsten omhoog. Het college denkt op dit moment na over waarop we kunnen bezuinigen. Het gaat om een bedrag van meer dan € 7 miljoen. 

  Lees meer >
 • 06/09/2019

  Twee dagen struinen op Kunstgras tijdens LelySTART

  Het festival LelySTART realiseert op zaterdag 14 en zondag 15 september heerlijk vrijblijvend een fraai ingericht grasveld bij De Kubus: Kunstgras. Met twee buitenpodia en een serie marktkramen vol kunst, sieraden en nog veel meer. Schilders gaan live aan de slag en zijn altijd bereid tot een praatje over de kunstwerken.

  Lees meer >
 • 05/09/2019

  Kubus krijgt status van gemeentelijk monument

  De gemeente Lelystad wil de Kubus aanwijzen als gemeentelijk monument. Daarmee krijgt het gebouw een beschermde status en blijft het voor toekomstige generaties behouden.

  Lees meer >
 • 30/08/2019

  Akke Wiersma neemt afscheid van De Kubus

  Bestuurder Akke Wiersma nam donderdagmiddag afscheid van Stichting De Kubus in Lelystad. Bijna twaalf jaar heeft zij met veel inzet en enthousiasme voor deze stichting gewerkt, eerst als directeur, daarna als bestuurder.

  Lees meer >
 • 29/08/2019

  De Kubus scoort positief op alle punten

  Stichting de Kubus heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

  Lees meer >
 • 23/08/2019

  Programma eerste Sport- en Cultuurweek Lelystad bekend

  De voorbereidingen voor de eerste Sport- en Cultuurweek in Lelystad, van zaterdag 21 tot en met zondag 29 september 2019, zijn in volle gang. Sportbedrijf Lelystad en Kubus zijn samen met vele sport- en cultuuraanbieders tot een inspirerend programma gekomen met onder andere creatieve workshops, dans, theater en freerunnen.

  Lees meer >
 • 21/08/2019

  Stichting de Kubus zoekt nieuwe Directeur - Bestuurder

  Stichting de Kubus is op zoek naar een nieuwe Directeur - Bestuurder. De bestuurder is een verbinder, ondernemend, coachend en resultaatgericht. Hij/zij is het boegbeeld van de organisatie en wordt in- en extern als zodanig gerespecteerd.

  Lees meer >
 • 16/08/2019

  Schilderdocent Marie Louise Truppe - Blaauw overleden

  Geschokt zijn we door het overlijden van onze eigenzinnige schilderdocent Marie. 

  Lees meer >
 • 12/07/2019

  Inschrijving Flavourland van start

  Flavourland 2019 gaat van start. Inschrijven voor de Flevolandse voorronde van ‘De grote prijs van Nederland’ is een kans voor bands en artiesten om zichzelf op de kaart te zetten.

  Lees meer >
 • 05/07/2019

  Plek te vinden op Kunstgras LelySTART

  Ines Kreuter en Peter Hartwig verzorgen het grasveld rondom de Kubus tijdens LelySTART door er tal van activiteiten en struin mogelijkheden uit te nodigen.

  Lees meer >
 • 03/07/2019

  Kubus en Agora Theater zetten zich in voor Prinses Beatrix Spierfonds

  De dansvoorstelling ‘Verloren Vleugels’ van Kubus vindt op zaterdag 6 juli in het Agora Theater in Lelystad plaats. Tijdens deze dansvoorstellingen wordt er aandacht gevraagd voor de campagne 'DVN de wereld uit!' van het Prinses Beatrix Spierfonds. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar de spierziekte dunnevezelneuropathie (DVN).

  Lees meer >
 • 28/06/2019

  De Kubus: 'Typerend voor het centrum'

  Het is één van de meest beeldbepalende gebouwen in het centrum van Lelystad: de Kubus. Het centrum voor kunst en cultuur werd gebouwd in de jaren '80 en is sindsdien geroemd om zijn ontwerp. De erfgoedcommissie heeft het gebouw genomineerd om een gemeentelijk monument te worden.

  Lees meer >
 • 21/06/2019

  Akke Wiersma vertrekt bij Stichting De Kubus

  Bestuurder Akke Wiersma vertrekt bij Stichting De Kubus in Lelystad. Ze wordt per 1 december 2019 bestuurder bij de scholengroep Stichting Voila in Leusden.

  Lees meer >
 • 18/06/2019

  Goed bezochte feestelijkheden rond 40 jarig CKV Kubus

  Met een reünie, een cultureel café, een lopend buffet van Samen & Sociaal, en een ‘bonte’ avond in de theaterzaal met optredende artiesten vierde Kubus haar verjaardag. Wethouder Cultuur Peter Schot mocht namens gemeente Lelystad een cadeau overhandigen aan de jarige en een hart onder de Kubus riem steken wat betreft de gemeentelijke intenties rondom haar werkzaamheden.

  Lees meer >
 • 14/06/2019

  Kubus 40 jaar: Kunst en cultuur als bindmiddel

  In Lelystad werken verschillende kunstdisciplines al 40 jaar nauw met elkaar samen. Daarnaast is het zo dat ieder kind op de basisschool in aanraking komt met kunst en cultuur.

  Lees meer >
 • 12/06/2019

  Next Move zoekt Flevolands danstalent

  Next Move; dé provinciale danstalentenklas van Flevoland, zoekt Flevolands danstalent. Wie tussen 12 en 21 jaar oud is en gepassioneerd danser, kan zondag 23 juni auditie doen in de Kubus.

  Lees meer >
 • 04/06/2019

  IKtoon, de aftrap

  Met een heerlijk zonnetje en drie podia in het Stadshart Lelystad vond zaterdag 1 juni de aftrap plaats van de campagne Iktoon. Rond 12.00 uur opende Kunst & Cultuur wethouder Peter Schot de maand van de amateurkunst samen met zo’n 100 amateurkunstenaars, dansers, zangers en muzikanten uit Lelystad. 

  Lees meer >
 • 28/05/2019

  Nieuw in Lelystad: de Sport- en Cultuurweek

  Sportbedrijf Lelystad en Kubus houden in september voor het eerst de Sport- en Cultuurweek in samenwerking met tal van verenigingen. Het wordt een week voor alle inwoners om kennis te maken met het sport- en cultuuraanbod in de stad. Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 september 2019 zijn er open dagen, instuiven en sportmiddagen.

  Lees meer >
 • 13/05/2019

  Laetare wint opvoering in theaterzaal

  Groep 8 van basisschool Laetare in Lelystad mag zijn musical opvoeren in de theaterzaal van de Kubus. De school uit de Zuiderzeewijk heeft dit te danken aan haar originele reactie op een uitnodiging van de jubilerende culturele instelling.

  Lees meer >

Op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Archief nieuwsberichten


Wilt u nieuwsberichten bekijken uit het archief klik dan hier.

Nieuwsbrieven gemist? Bekijk hier eerder verstuurde nieuwsbrieven:

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.