Contact, adres en openingstijden

Over ons

De Kubus en Lelystad

Kubus verbindt zoveel mogelijk (jonge) Lelystedelingen met kunst en cultuur. Of dat nu bij Kubus zelf, op scholen of in de wijken gebeurt, het stimuleren van enthousiasme in (de beoefening van) kunst en het ontwikkelen van creatief talent, is alles waar het om draait. Kubus biedt kunst en cultuur voor iedereen: op school en in de vrije tijd. Voor jong en oud. Voor mensen met een beperking. Van beginner tot gevorderde. Daarnaast is Kubus theater, concertzaal, open podium en tentoonstellingsruimte in één.

Kubus gebouw zomer.jpg

Gevarieerd kunstaanbod
Ruim 70 medewerkers stellen jaarlijks een zeer gevarieerd kunstaanbod samen waar meer dan 2000 cursisten, leerlingen, docenten en wijkbewoners aan deelnemen. Iedereen in Lelystad loopt Kubus vroeg of laat tegen het lijf. Voor groepen verzorgen we workshops op maat, voor bijvoorbeeld een personeelsuitje, teambuilding, etc.

Onderwijs
Kubus is een belangrijke partner in zowel het voortgezet onderwijs als het basisonderwijs op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Daarnaast levert de sector Onderwijs maatwerk voor scholen en speelt zij in op de actualiteit.  

Overige activiteiten
Kubus organiseert, vaak in samenwerking met diverse instellingen, een aantal terugkerende evenementen. Zoals het festival LelySTART, De Culturele Haven, Maand van de Amateurkunst en het Peuter Kleuter Festijn. Wij ondersteunen gezelschappen en organisaties waar mogelijk. 

Samenwerkingsverbanden

  • De stichting Cultuur voor Lelystad is een samenwerkingsverband van Agora Theater, Poppodium Corneel, Flevomeer Bibliotheek Lelystad en Kubus die zich samen hard maken voor het culturele leven in Lelystad. Met o.a. 17 koren, 20 verschillende locaties en organisaties die zich bezig houden met beeldende kunst, 9 dansscholen en initiatieven is het duidelijk dat cultuur leeft in Lelystad. De Stichting heeft zich hard gemaakt om een online agenda te realiseren waar alle activiteiten uit Lelystad te vinden zijn: www.uitinlelystad.nl. Lees hier meer over Cultuur voor Lelystad. 
  • Lelykracht is een initiatief van Sportbedrijf Lelystad, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, Welzijn Lelystad en Kubus met als ultiem doel om Lelystedelingen de komende jaren te helpen trots te zijn op zichzelf en op de stad. Lees hier meer over Lelykracht.  

Het gebouw De Kubus
De Kubus is centraal gelegen in Lelystad en is de uitvalsbasis van veel kunstzinnige activiteiten. Het is een monumentaal pand dat medio 1983 is gebouwd, speciaal voor activiteiten op het gebied van kunsteducatie en amateurkunst. Het gebouw bevat tientallen studio’s, lesruimtes en een moderne theaterzaal voor het uitvoeren van concerten, symposia en theatervoorstellingen. Verschillende ruimtes binnen Kubus zijn te huur.

Vrijwilligers
Stichting de Kubus voert sinds 2014 een actief vrijwilligersbeleid. Op diverse plekken in de organisatie ondersteunen vrijwilligers het vaste team. Kubus is heel blij met en trots op deze mensen. Heb je ook interesse om vrijwilliger te worden? Lees hier dan meer over het vrijwilligerswerk bij ons en hier meer over vrijwilligerswerk bij Poppodium Corneel.

Raad van Toezicht
Kubus heeft als stichting een Raad van Toezicht.

Jaarverslag
Het digitaal jaarverslag van 2018 is hier beschikbaar. Van 2017 hier.
Het financieel jaarverslag van 2018 is hier beschikbaar. 

ANBI Status
Kubus heeft de ANBI status, voor meer informatie klik hier.  

Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van Kubus. 

 

Heb je vragen?

Cursussen
Heb je een vraag over het aanbod of een andere vraag over een cursus? Stuur een e-mail naar cursusadministratie@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 04, bereikbaar op dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00 uur of neem rechtstreeks contact op met de docent.

Algemeen
Heb je een algemene vraag stuur een e-mail naar info@dekubuslelystad.nl of bel 0320 22 15 24, bereikbaar op maandag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wil je over een specifiek onderwerp teruggebeld worden, vul dan dit contactformulier in. De juiste medewerker zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Financieel 
Heb je een vraag over een factuur of een andere financiële vraag? Stuur een e-mail naar debiteuren@dekubuslelystad.nl of bel 0320 72 70 11, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. 

Klacht
Heb je een klacht, vul dan het klachtenformulier in. 

Onze locatie

Contactgegevens

Bezoekadres:
Agorabaan 3
Lelystad

Postadres:
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad

Openingstijden:
Ma 12.00 - 22.30 uur
Di t/m do 9.00 - 22.30 uur
Vrij 12.00 - 20.00 uur
Zat en zon gesloten, tenzij er evenementen gepland zijn.

Locatie De Kubus

Routebeschrijving

Uw startadres:

Vakantieplanning

Klik hier voor het vakantierooster.